Regelmatig krijgen wij vragen toegestuurd van mensen die vragen of ze een muursticker kunnen plakken op een muur met structuur. Of dat men na het verven van de muur meteen de muursticker op kunnen plakken. Met deze blog willen wij ook wat meer informatie verstrekken.

Gebruik Sjablonen

Bij een muur met structuur raden wij het gebruik van muurstickers sterk af, wij adviseren onze klanten om op een muur met structuur te gaan werken met een sjabloon. Een sjabloon is eigenlijk niets meer als een tijdelijke sticker die men na het aanbrengen moet tamponeren met verf. Wanneer de verf goed droog is kan de tijdelijke sticker verwijderd worden en heeft u de muurtekst heel mooi op uw muur staan.

In onze webwinkel hebben wij bij alle producten een keuze mogelijkheid zodat de klant zelf kan bepalen of het product een sjabloon of muursticker moet zijn. Bij het kiezen van een sjabloon nemen wij voor alle zekerheid toch nog even contact op om te verifiëren of het inderdaad klopt. Dit zodat wij zeker weten dat het een sjabloon moet zijn.

Wij weten ook dat er klanten/mensen zijn die een muursticker zonder problemen hebben kunnen aanbrengen op een muur met structuur en waarbij het resultaat mooi is. Toch willen wij u voorzichtig aangeven dat het kan zijn dat het gewenste resultaat minder zal zijn, of dat de muursticker niet goed hecht op de ondergrond.

Aanbrengen van muurstickers

Wij versturen bij iedere bestelling een plakinstructie voor muurstickers, deze is tevens ook te bekijken via onze website. Op die instructie staat precies beschreven hoe een muursticker aan te brengen. Wij raden aan om van te voren de muur goed te reinigen zodat het goed stof en vetvrij is. Wanneer dit niet gedaan wordt kan het zijn dat de muursticker niet goed hecht en dat zou uieraard zonde zijn.

Wanneer een muur pas geverfd is en de verf nog niet goed droog is raden wij ook af om al de muursticker aan te brengen. Het is van belang dat de ondergrond goed droog is, aangezien het zo kan zijn dat u anders bij het verwijderen van de transfer laag verf mee neemt. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk, aangezien wij niet kunnen checken of de verf wel goed droog was voordat de muursticker wordt aangebracht.

Hergebruik van muurstickers

Wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen is het niet mogelijk om de muursticker te hergebruiken. De plaklaag van de muursticker is na het verwijderen niet meer sterk genoeg om de muursticker op een andere plek weer te gebruiken. Houd hier daarom ook rekening mee wanneer u bijvoorbeeld een hele mooie muurtekst koopt voor in een tijdelijke woning bijvoorbeeld.

Wanneer u na het lezen van deze blog nog vragen heeft over het aanbrengen of vragen heeft of het gebruik van muurstickers op uw muur mogelijk is kunt u altijd met ons contact opnemen.