Menu
Your Cart

Muursticker verwijderen

Een muursticker makkelijk verwijderen


Op de vraag of muurstickers makkelijk te verwijderen zijn zal eerst de vraag komen op welke ondergrond de muursticker geplakt zit. Het verschilt namelijk per ondergrond of de muursticker makkelijk te verwijderen is. Het zal op de meeste ondergronden een makkelijk werkje zijn om de muursticker te verwijderen. Soms ben je al binnen enkele minuten klaar.


Enkele tips om muurstickers te verwijderen


Er zijn verschillende mogelijkheden om muurstickers te verwijderen. Bij gladde/gestucte muren hoef je meestal maar een hoekje los te halen en zal de rest vanzelf gemakkelijk volgen wanneer je het verder lostrekt. Ga altijd voorzichtig te werk en doe beetje bij beetje. Wanneer het toch niet zo gemakkelijk gaat om de muursticker te verwijderen kun je het beste de muursticker een klein beetje verwarmen met een föhn.


Wanneer je de föhn een korte tijd voor de muursticker houdt zal de lijm warmer worden. De lijmlaag wordt weer wat zachter waardoor het verwijderen van de muursticker makkelijker zal gaan.

Bij de meeste ondergronden zal er geen lijmresten achterblijven, mocht dit wel het geval zijn dan kunnen de lijmresten verwijderd worden met een föhn en vochtige doek. Dit zal ook werken bij het verwijderen van muurstickers die geplakt zijn op behang.


Alle muursticker verwijder tips op een rij

  • Maak een klein hoekje los van de muursticker en verwijder vervolgens de hele muursticker
  • Gebruik een föhn om de lijm weer wat zahcter te maken waardoor het verwijderen van de muursticker makkelijker zal gaan
  • Lijmresten verwijder je doorgangs gemakkelijk met een föhn of vochtige doek (lijmresten komen niet vaak voor).

Het verwijderen van een raamsticker


Wanneer je een muursticker (raamsticker) hebt geplakt op een raam dan kun je het beste de sticker een beetje verwarmen met een föhn. Hierdoor zal de lijmlaag weer wat zachter worden waardoor de muursticker makkelijker te verwijderen is. Wanneer het toch nog wat moeilijker gaat kun je gebruik maken van een verfkrabber.